perjantai 10. syyskuuta 2010

LIIKKEELLE LENTÄMÄLLÄ


Ensimmäinen tehtävä:
MAALAUS, JOSTA TEHTIIN LINTU



Sekä kasin että ysin valinnaisryhmien syksy aloitettiin maalaamalla akvarelliväreillä (vesiväreillä) musiikin mukaan värejä ja muotoja. Tässä tarkoituksena oli opetella tunnustelemaan musiikin rytmejä ja muuttamaan niitä kuviksi. Paperit kasteltiin aluksi aivan märiksi, jonka vuoksi ensimmäiset siveltimen vedot levisivät hienosti pitkin paperia. Paperin kuivuessa värit ja muodot alkoivat näyttää terävämmiltä ja tämän vuoksi maalauksista tuli huikean moniulotteisia kuvia.

Työskentelyä jatkettiin kolmiulotteisesti. Maalauksesta luotiin lintu; mahdollisimman persoonallinen ja ideana oli käyttää monipuolisesti hyväksi paperin ominaisuuksia. Paperia sai repiä, rypistää ja taittaa aivan mielensä mukaan. Muutaman tunnin uurastuksen jälkeen saimmekin nähdä monenlaisia hyvin persoonallisia lintuja.

Japanilaiseen perinteeseen nojaavaa paperitaittelua (origamitaide) löytyy paljon netistä. Googlen kuvahakuun kun laittaa hakusanaksi "origami", löytyy vaikka mitä. Esimerkiksi tästä löytyy hämmästyttäviä kuvia:


http://fabulouspapers.wordpress.com/2009/12/19/origami/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti